De bekommernis die bestaat voor maatwerk software

Bedrijven werken wereldwijd steeds meer met verschillende systemen. Dit zijn in veel gevallen standaardoplossingen. Er wordt aangenomen dat maatwerk niet te vertrouwen is, zorgt voor veel problemen en het kost een bak met geld. 

Het angstgevoel van maatwerk software
Maatwerk software is een term waar veel bedrijven en ondernemers van schikken en niet goed weten wat ze ermee moeten. Maatwerk software is een donker pad waar het zicht slecht is en waar veel onzekerheid is. Dit pad wordt zelden op eigen initiatief bewandeld. Dit pad is alleen bekend bij softwareontwikkelaars en zij kennen de kansen die dit pad kan bieden.

Jij als ondernemer hebt niet de kennis om dit pad te bewandelen. Daarnaast ben je niet op de hoogte van de kansen, of spreek jouw softwareontwikkelaar alleen maar vakjargon en kan je hem moeilijk begrijpen waardoor je verkeerde investeringen hebt gedaan. Dit heeft jouw afkeer tegen maatwerk software alleen maar erger gemaakt.

De oorzaak van jouw relatie met maatwerk software
Het is niet de eerste keer dat wij ondernemers spreken die ‘getraumatiseerd’ zijn door maatwerk software. De partij waarmee ze hebben samengewerkt heeft niet op tijd opgeleverd, wat is opgeleverd is niet naar verwachting, of nadat het project is opgeleverd moeten er nog veel wijzigingen worden gemaakt die veel extra kosten met zich meebrengen. Veel softwareontwikkelaars hebben de kennis wel maar zijn nalatig in de voorbereiding.

De ontwikkeling van kleinschalige en complexe maatwerk softwareprojecten kosten nou eenmaal veel tijd. Het zijn projecten die niet in een maandje zijn afgerond. In veel gevallen worden vaste ontwerpen gemaakt waar een begroting en planning aan vast zit, door deze werkwijze bestaat er een grote kans dat er in de loop van het project onverwachte zaken naar voren komen die niet zijn opgenomen in het voorstel. De begroting en planning loopt uit of er is al iets gebouwd dat niet voldoet aan de verwachtingen, het is opgeleverd en er is nu geen weg terug.

Bij ProfitFlow zijn wij elke dag het donkere pad wat lichter aan het maken voor jou, zodat jij goed zicht hebt en goede keuzes kan maken. Wij werken om die reden met zogeheten sprints van twee tot drie weken, zo kunnen wij alle ontwikkelingen met jou doornemen en nog tijdig aanpassingen doen waar nodig. Hiermee tackelen wij bijna alle zorgen die bestaan rondom maatwerk software. De betrokkenheid van alle partijen is met deze werkwijze super hoog, het bespaart een hoop onduidelijkheid en wij leveren een product op die boven jouw verwachtingen komt.

Software ontwikkelen met ProfitFlow
Wij vinden het super belangrijk om jou van begin tot eind te betrekken in het hele proces, ongeacht de grote van het project. Voorbereiding in de wereld van maatwerk software is alles, dit begrijpen wij maar al te goed. Heb jij een bepaald doel? Tijd besparen in het efficiënt inrichten van je planning, of klanten een geweldige bestel ervaring geven voor al jullie diensten of producten? Dan helpen wij met het middel om dat doel te bereiken!

Lanceer jouw idee
Wij zien dat bedrijven vaak de ambitie wel hebben om digitaal stappen te zetten, of dit nou is met maatwerk software of standaardoplossingen. Toch is de urgentie ‘denken zij’ nog niet groot genoeg om zelf initiatief te nemen. Wij helpen bedrijven proactief rendabele stappen te zetten met maatwerk software.

Ik sta klaar om met jou het donkere pad te bewandelen met rendement als ultieme doel. Je kunt mij bereiken op 06 301 52 88 of door een mailtje te sturen naar n.douma@profitflow.nl.

Wil je wekelijks een blog ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Of lees hieronder onze overige artikelen.

Neem contact met ons op voor een quickscan of adviesgesprek over jullie kans